Få den rigtige luft til vand varmepumpe

valg af varmepumpeDu har nok allerede læst op og ned om varmepumper og er blevet mere i tvivl om hvad I skal bruge end du var før.

Vi forsøger her at lave en guide, der tager udgangspunkt I din families samlede behov og jeres boligs type og isoleringsgrad, så vi kan anbefale den rigtige type af løsning i bør se nærmere på.

Hvad er den rigtige luft til vand varmepumpe?

Det er en luft til vand varmepumpe, der har en kapacitet, der svarer til ca. 80% af boligens varmebehov før efterisolering og energibesparende foranstaltninger f.eks. nye energivinduer m.m.

Der er nærmest ingen bolig i dag, som ikke er blevet efterisoleret og har fået nye vinduer og derfor er det normalt i branchen, at man vejleder til at vælge en varmepumpe, der klan leverer omkring 80% af boligens rå behov.

MEN, en ting er hvor godt en bolig er efterisoleret m.m. en anden ting I bør tage med i betragtning er, at boligen kan benyttes forskelligt.

Har I flere teenagers i boligen, vil ekstra varmt brugsvand være nødvendigt. Teenagers tager oftere bad end børn og de tager længere bade / bader langt oftere.

To teenagers kan sagtens betyde mere end et fordoblet forbrug af brugsvand kontra to voksne alene.

Det er med andre ord vigtigt ikke KUN at se på boligens varmebehov, men også på hvordan dem der bruger boligen anvender brugsvand.

Her kan du se hvor mange kW kapacitet I som minimum skal sørge for den nye luft til vand varmepumpe har ud fra boligtype.
Tillæg et par kW hvis der er flere teenagers i boligen .

Byggeår1930 – 19591960 – 19791980 – 19992000- 2005
Bolig KvmCa. kW behovCa. kW behovCa. kW behovCa. kW behov
100 Kvm5,7 kW4,7 kW3 kW2,5 kW
140 kvm7,9 kW6,2 kW4 kW3,7 kW
180 kvm10,2 kW7,7 kW5 kW4,4 kW

varmepåumpe grafik og typerNu har I et estimeres kW behov for jeres bolig og forbrugsmønster. Herefter er det tid til at se på hvilken TYPE luft til vand varmepumpe I skal gå efter.

På det danske marked findes der som udgangspunkt 3 typer at vælge imellem.

Monoblok varmepumpe

Monoblokken er for dig , der gerne vil have så meget som muligt udenfor, så der spares plads indenfor i boligen.

Monoblokken vælges typisk af familier, der allerede har en varmtvandsbeholder indenfor med el-patron som måske er koblet til solfanger.

Som udgangspunkt vælges løsningen med andre ord ikke af en standard familie, der har behov for en komplet løsning.

Splitblok varmepumpe

En løsning hvor der både er en ude enhed og en indeenhed, indeenheden er ikke ret stor og har eget display.

Den er let at kombinerer med andre løsninger f.eks. en varmtvandsbeholder fra en gammel installation (træpiller / oliefyr etc.)

All-in one varmepumpe løsning

Den mest købte løsning, da den passer perfekt til komplet udskiftning af tidligere varmekilde f.eks. ved skifte fra gasfyr.

Her får du en udeenhed, der laver det varme vand og sender det ind til en indeenhed, der fordeler det til gulvvarme/radiatorer og varmtvandsbeholder.

Det er klart den løsning vi vil anbefale alle familier, der ikke har en nærmest ny varmtvandsbeholder stående – og som har pladsen til installationen (fylder et skab indenfor)

Valg af mærke og finansiering

Nu kender ud til din families behov for kapacitet i kW og hvilken type varmepumpe I helst vil have.

Det sidste er egentlig bare valget og naturligvis finansieringen.

Finansiering af luft til luft varmepumpe

Det er kommet meget bag på alle, at gassen er steget SÅ eksplosivt og nærmest alle med et gasfyr er blevet tvunget ud i at skifte varmekilde -og det skal helst ske inden for få måneder, da det koster voldsomt i forbrugsudgifter at blive på gassen.

Som udgangspunkt vil skiftet til luft til vand varmepumpe være en så stor udgift, at det vil være interessant for de fleste at bruge friværdien i boligen til at finansierer købet.

Har I friværdi, vil det være mest fornuftigt at bruge den frem for traditionelt banklån eller leasing.

Banken vil ofte være med til at lave en friværdi-konto til jer med en lav rente.

Låner I penge til finansieringen er rentens størrelse enormt vigtig.

Kan I ikke få et lån op under 4% vil det muligvis kunne betale sig at omlægge boligens lån og på samme tid få en ny værdivurdering af boligen og dermed få adgang ti at låne mere via realkredit med meget lav rente.
Det kan give mulighed for den ultra lave rente, der kan finansierer løsningen og på kort tid, ja allerede efter 7 år give jer en løsning, hvor varmepumpen er betalt og I kun betaler for strøm.

Er I som nærmest alle andre ikke lige klar til at finde 120.000 til et nyt anlæg, ja så er der kommet en leverandør på markedet, som til byder at stå for både montering af luft til vand varmepumpen og finansieringen.

Man lejer med andre ord løsningen af dem.

Der er et etableringsgebyr ved opstart på omkring 8.000 og herefter betales et månedligt beløb som dækker både afdrag på varmepumpens pris og lånet.

Det er klart, at de ikke kan være billigere end hvis du selv sørger for billig lån og finder den billigste varmepumpe og får den installeret af en ven.

Men i kraft af de køber MANGE varmepumper, får de dem jo billigere og det kan allerede være nok til at deres til bud kan slå det du selv kan få ind.

Vi anbefaler at du tjekker hvad de kan leverer og til hvilken pris kontra hvad du selv kan få lån til og finde en varmepumpe mangen til i pris.

Læs mere om komplet løsning med afdrag hos Nærvarme her

Få 3 forskellige tilbud på en varmepumpeløsning, der passer til jeres behov – Det er helt gratis og uforpligtende.

Hvilket mærke skal vi vælge

Det er der lige så mange meninger om, som der er VSS installatører i Danmark, men faktum er, at der sælges fleste af mærket Panasonic, Bosch, Mishubishi og Vaillant.

Herudover sælges der rigtigt mange uden et brand, de får et navn som importøren synes om f.eks. CoolMax

Den helt store forskel på no-name varmepumper og dem med brands er typisk den garantiordning, som er inkluderet.

En no-name varmepumpe kan sagtens være både A+++ og i god kvalitet til langt lavere pris en den fra et top brand, men der er bare slet ikke samme garanti bag produktet og meget ofte vil varmepumperne fra top brands også være i et flottere design og med flere nye smarte funktioner.

Den billige løsning uden brand, giver med andre ord ikke en dårlig løsning, du får med andre ord bare lidt ældre teknologi, design og software samt en ringere garantiløsning.

Vælg kvalitet og brands – Det betaler si i det lange løb

Er du ikke selv uddannet VVSér med KMO certificat og komplet inde i alt omkring varmepumper, så anbefaler vi klart, at du går efter en mærkevare med en god garantiløsning.

Det kan meget nemt komme op omkring 100.000 i investering og ne kold bolig kan meget hurtigt få fugtskader og skimmelsvamp – Det kan med andre ord ikke betale sig at købe noget billigt ”hø” for at spare – Her handler det om sikkerhed og tryghed, løsningen skal kunne leverer varme, selv når der er -20 grader uden for.

Panasonic varmepumper

Panasonic har været markedsledende i de sidste 6 – 8 år inden for båd eluft til luft varmepumper og luft til vand varmepumper, hvor de har imponeret med udvikling af nye teknologi gennem årene, der har betyde t langt mere effektive varmepumper både inden for luft til luf og særligt inden for luft til vand.

Deres løsninger er flot designet og priserne er fair – kombineret med god garanti = vi kan kun anbefale deres modeller.

Bosch varmepumper

Hos Bosch er der også arbejdet målrettet mod udvikling af mere effektive varmepumper og de har også været med indenfor gasfyr, hvor de også har lavet yderst effektive kedler, som hænger i mange Danske hjem.

Deres varmepumpeløsninger er i gedigen Tysk kvalitet og de performer rigtigt godt. De har en rigtig god garantiløsning, hvis du indgår i deres serviceløsning, hvor du får en af deres teknikere ud og servicerer pumpen.

Vaillant

Som os Bosch har Vaillant været store inden for Gasfyr og lavet noget af det bedste du kan få fingre i.
Deres gasfyr bliver solgt som varmt brød i de lande, hvor gassen ikke koster kassen.

Ja og der hænger mange af de nyeste af dem rundt omkring i Danmark, det er synd og skam at de skal skiftes efter få år i drift, men de er simpelthen for dyre at have kærende, om de så er nok så effektive, så er gasprisen desværre bare alt for høj.

Inden for luft til vand varmepumper har Vaillant også lavet flere løsninger gennem årene, de har ikke været ret kendte i Danmark og deres modeller har ikke vært de mest effektive.
Fokus har været på andre områder, men det er der bestemt lavet om på gennem de sidste 4 år.

I dag er Vaillant med helt fremme med nye effektive modeller, der er mere miljøvenlige og designet, så ”Fruen” også bliver tilfreds.

Luft til vand varmepumpe pris inkl. montering

Har du læst med ovenfor ved du ca. hvor mange kW varmepumpen skal have og hvilken type I gerne vil have installeret.

Herudover har I måske fået set på finansiering eller leje.

Udover varmepumpens pris og monteringens pris, vil der også være udgifter til afmontering af gammel varmekilde.
Lige nu koster det 8.000 at blive frakoblet naturgas (Men der er lovforslag på vej, som gør det billigere).

Der kan også ansøges om tilskud til varmepumpen hos energistyrelsen, men det kan ikke garanteres, at I opnår et tilskud. Er i heldige kan I få omkring 6.000.

Herunder har vi indhentet priser fra flere forskellige hjemmeside og producenter, så I kan få et overordnet overblik over hvordan priserne ca. ligger på de modeller I vil se nærmere på.

Eksempler på Priser – monoblok

Pris for montering / installation af varmepumpe

Forvent en pris for montering af en luft til vand varmepumpe på Kr. 32.000,-

Her vil der være tale om selve installationen og IKKE fjernelse af eksisterende varmekilde f.eks. et gasfyr.

Tip til billigste pris:

Den ultimative billigste sammensætning vil være køb af varmepumpen online, hvor den er billigst og i samarbejde med den billigste lokale VVS èr få den monteret.

Du kan sagtens få to mand en hel dag for 20.000 og de vil da sagtens kunne nå at afmontere det gamle fyr, så der vil med andre ord være MEGET at spare ved at få en lokal aftale frem for at vælge en standard installation via en online shop.

ShopProducentkW
PrisMontering
ScanheatPanasonic J-gen
5 kW
Kr. 61.995
inkl.
DavidsenPanasonic Aquarea5 kW
Kr. 28.999,-Ekskl.
VVSMetroair f66 kW
Kr. 42.143Ekskl.
ScanheatPanasonic J-gen
7 kW
Kr. 63.895,-Inkl.
VVSMetroair f88 kW
Kr. 73.197Ekskl.
DavidsenPanasonic L/V12 kW
Kr. 51.999,-Ekskl.
Scanheat
Panasonic J-gen
9 kW
Kr. 68.895,-Inkl.
DBVVSLangå Ecoplus
9,5 kW
Kr. 49.800,-Inkl.
Scanheat
Panasonic T-Cap
12 KwKr. 83.995,-Inkl.
Scanheat
Panasonic T-Cap
16 kWKr. 92.885,-Inkl.
VVSMetroair f1616 kWKr. 101.400Ekskl.

Få tilbud på varmepumpe med alt hvad I har behov for helt uforpligtende – Både mono, split og all-in one.