Energivinduer – Hvordan er økonomien?

energivinduer tilskudHvis du skifter til energirigtige vinduer, er det naturligvis med tanke på at spare på energien og på pengene til varmeregningen. Men det er ikke den eneste gevinst der er ved at udskifte de gamle vinduer. Indeklimaet i din bolig vil ofte blive forbedret, når vinduerne bliver tætte. Man skal dog også overveje om en udskiftning er den rette løsning. De gamle vinduer kan måske repareres og suppleres med forsatsruder. Her kommer vi ind på de forskellige løsninger og deres ca. pris.

Kan dine gamle vinduer repareres?

Som sagt er den mest oplagte gevinst ved at udskifte gamle vinduer til nye energirigtige vinduer den økonomiske. Men nogle gamle vinduer er ikke sådan lige at erstatte rent æstetisk. Dit hus vil blive et andet, hvis de flotte gamle snedkerlavede vinduer forsvinder. Det mister en arkitektonisk værdi. Dermed falder husets værdi måske også betragteligt. Derfor er det værd at overveje, om de gamle vinduer kan repareres og måske blive næsten ligeså gode som nye termoruder, hvis du samtidigt supplerer med forsatsruder.

Skån gamle vinduer af høj kvalitet

Er vinduerne fra før 1950 er de ofte af høj håndværksmæssig kvalitet, som det godt kan betale sig at renovere – både set fra et økonomisk og et æstetisk synspunk. Er vinduerne imidlertid angrebet af svamp og råd og meget utætte, vil det ofte kræve en for stor indsats at reparere dem, og en udskiftning anbefales. Men alt for mange gamle vinduer af god kvalitet bliver udskiftet uden at skæve til, om en reparation kan betale sig. Undersøg derfor altid grundigt mulighederne – forbedring eller udskiftning – og vælg den der passer bedst til din situation og dit hus.

Fordele ved at skifte til energiruder -og renovere vinduer

Hvad enten du vælger at udskift dine vinduer eller at reparere de gamle, så vil du typisk få følgende fordele:

  • Det er slut med træk fra utætte vinduer.
  • Det kuldenedfald, der kommer fra vinduesoverflader, som er kolde, forsvinder.
  • Du undgår, at der dannes kondensvand på vinduerne. Kondensvandet giver skimmelsvamp og råd.
  • Du får en lavere varmeregning.

Hvad er udgiften til nye vinduer kontra renovering?

Udgiften til nye vinduer eller reparation kommer helt an på antallet af vinduer, den valgte kvalitet af vindue, materialer til renovering samt arbejdstiden. De priser vi kommer med nedenstående, skal derfor betragtes som vejledende:

Forsatsvinduer med 4 mm energiglas og hvide profiler af træ koster ca. 2.500 – 3.000 kr. pr. stk.. (Forsatsvinduer monteres på de gamle vinduer og skal åbnes særskilt ind i rummet.)

Koblede lavenergivinduer koster 8.000 kr. til 9.000 kr. pr. stk. (Et koblet vindue er to vinduesrammer der kobles sammen. Det nye energivindue sættes sammen med det gamle vindue. Et koblet vindue kan åbnes samtidigt og samme vej.)
Energivinduer lavet i træ/alu har en pris på ca. 7.500 kr. 8.500 kr.

Vælger du trævinduer slipper du ca. 20 % til 25 % billigere.

Få 3 tilbud på nye energivinduer helt uforpligtende og sammenlign forskellene. Det er ganske gratis.

Udskift til energiruder hen ad vejen

Måske behøver du ikke skifte alle dine vinduer på èn gang. Du kan jo starte med dem, der er i dårligst stand eller dem, der giver dig flest gener i hverdagen. På den måde kan du tage dem hen ad vejen og undgå den store samlede udgift, det er at skifte alle samtidigt.

Vælg de rigtige vinduer

Du skal naturligvis også vælge nogle gode vinduer, når du skal udskifte de gamle. Vælg derfor vinduer der har:

  • Et lille varmetab.
  • Varm kant – plastkomposit fremfor aluminium.
  • Høj G-værdi – det betyder at solvarmen kan transmitteres gennem ruden = gratis varme.
  • Et GS-mærke. Det er en garanti mod punkterede ruder, der gælder i 5 år eller 10 år – hvis vinduet er monteret rigtigt.
  • Et DVV-mærke, som garanterer at produktion og materialer er i orden.

Energivinduer guide

Energitilskud til energiruder

Skift af gamle vinduer til nye energiruder, det er noget der giver CO² besparelser og det er vi interesseret i som samfund.
Derfor kan du få et tilskud til din investering, som et lille rygklap fra staten og alle os andre. Vi vil gerne have der skiftes til energiruder over det hele, så vi kan få vores CO² forbrug generelt ned på landsplan.

2 gange om året åbnes for ansøgninger til energipuljen og der er afsat omkring 300 millioner til alle ansøgninger.

Der tildeles tilskud ud fra hvornår du har ansøgt og derfor er det meget vigtigt, at sidde klar med ansøgningen den dag (og time) hvor der åbnes for tilskud.

Energistyrelsen kommer med en dato, når det er ved at være “op over” forvent omkring slut august 2022. UPDATE: Der kan ansøges fra 20 september til 1 november 2022.

Når datoen offentliggøres er det vigtigt, at I har alt klar.

I skal allerede være klar over hvilke gamle ruder I skifter og til hvilken type nye ruder.

I skal også have prisen på de nye ruder, men endnu IKKE have købt dem

Herudover skal I have en masse data på boligen som skal indtastes, når i ansøger.