Lån til en luft til vand varmepumpe

Gaspriserne er steget voldsomt efter krigen i Ukraine er blevet en realitet og vi har opdaget hvor afhængige vi er af Russernes gas.

Der arbejdes på højtryk i den danske regering for at find én løsning til de ramte familier med de dyre gasfyr på væggene.

Men der kan gå længe før, der sker noget og derfor er rigtigt mange gået i gang med at skifte over til en helt anden opvarmningsform af boligen, så gasfyret fjernes og boligen fremadrettet ikke er afhængig af gaspriserne.

Det er dog lagt fra alle familier, der har 130.000 stående til uforudsete gasregninger og derfor er mange i vildrede og på udkig efter en løsning, hvor de kan få finansieret en luft til vand varmepumpe.

Vi ser her på hvilke muligheder du har

Varmepumpe på abonnement

lån til varmepumpe

Der er flere selskaber som har lavet en forretning ud af at leje varmepumpeløsninger ud til helt almindelige boligejere, så de kan skifte fra den dyre gas over til en luft til vand varmepumpeløsning og betale et fast beløb hver måned på abonnement

De afholder den kæmpe store udgift til montering og etablering af en varmepumpeløsning frem for gasfyret i jeres bolig og I forpligter jer til at betale et aftalt beløb hver måned ud over forbruget.

Det er en model der er attraktiv for mange familier, der ikke vil bruge alt fri kapital på en ny varmekilde.

Et af de firmaet, der har haft stor succes med løsningen, primært fordi de er billige og har gode løsninger, det er firmaet Nærvarme.

Hos Nærvarme kan du få en komplet løsning, hvor de indkøber et passende luft til vand varmepumpeanlæg, nedtager jeres gasfyr, installerer den nye pumpe og sørger for det bliver serviceret én gang om året.

Det er med andre ord en komplet pakke.

Der er et min. oprettelsesgebyr på Kr. 7.500,- og herefter et fast beløb pr. måned.

Tag et grønt lån

Flere banker har valgt at tilbyde et særligt lavforrentet lån til familier, der vil investerer i en mere grøn bolig.

Det er lige fra efterisolering til skift af gasfyr til den nye energieffektive luft til vand varmepumpe med luksus buffertank og mobil APP til styring.

Og det giver matematisk super god mening, at låne til de tiltag, der har hurtig tilbagebetalingstid.

Efterisolering har en super hurtig tilbagebetalingstid, da selve materialerne er billige og de fleste selv laver selve efterisoleringen.

Skift til 3 lags energivinduer har en helt anden tilbagebetalingstid og her er vi helt oppe i 30 år – De er med andre ord et eksempel på et område, der ikke er helt så fantastisk at investere i, men dog ofte en mulighed for at få mere komfort i boligen.

Men skift af varmekilde er bestemt et af de områder, der tilbagebetaler sig hurtigt, særligt hvis I skifter fra en meget dyr varmekilde til en meget billig.

Prøv at anmode om et lånetilbud hos Lånio.dk, her får du flere forskellige tilbud og så slipper I for at ringe rundt ja eller møde op i flere banker.

Hos Lånio får I bare tilbud ind fra flere banker og så kan de nemt sammenlignes, før I går videre.

Rentefrit lån til varmepumpe – Sådan gør du

Har I friværdi i boligen? Måske er huset steget i værdi de sidste par år siden I fik jeres realkreditlån?

Hvis der er lidt ekstra friværdig at hente, ja så kan det muligvis være en ide at omlægge boliglånet og få indfriet boligens værdistigning i det nye lån, så I får fri kapital til brug nu og her.

Ved omlægningen kan I ofte vælge en afdragsfri periode, men ikke en rentefri periode – Ofte blandet rentefri og afdragsfri løsning sammen. Der er generelt ikke noget der hedder rentefrit lån.

Omlæg lån eller lån grønt

Lige i øjeblikket, som dette skrives (august 2022) er der vild inflation i Danmark, som vi aldrig har set det før – eller i hvert fald ikke de sidste 20 år.

Det betyder nationalbanken sætter renten op for at vi spare mere op kontra bruger penge – og det påvirker naturligvis den vilde inflation, så der kommer styr på den.

Men det betyder også at renten på boliglån er steget fra 1,5 til 4 pct på kun 6 mdr.

Det giver med andre ord en rigtig høj rente kontra det vi har været vandt til de seneste mange år og derfor udhuler det naturligvis gevinsten ved at låne til en luft til vand varmepumpe.

Men vi skal rent højt op før det ikke kan betale sig at låne i friværdien og investerer i en varmepumpe -og vi kan KUN anbefale at I låner til et solcelleanlæg på samme tid, hvis det er muligt.

Kombinationen af et solcelleanlæg og en luft til vand varmepumpe er slet ikke tosset – Nuvel der kunne opnås en endnu beder forrentning og besparelse ved at investerer i et batterianlæg på samme tid, men nu skal vi også lige styrer os og se på løsninger inden for et rimeligt budget.

Du kan være helt sikker på, at lån via realkredit og de lave renter til finansiering af en varmepumpe vil være en fornuftig løsning, der på den lange bane sparer jer for både udgiften til anlægget og bidrager med en lav driftsudgift.

Hvor hurtigt varmepumpen sparer sig selv ind og renteren til lånet afhænger naturligvis af, hvilken varmekilde I sammenligner med.

Er det Elvarme eller Gasfyr (med de nye høje gaspriser), er det en løsning, der meget hurtigt tjener sig hjem.

Lån uden om banken

Kan I ikke få et nyt lån i friværdien (måske den er brugt på noget andet) og mangler I de ca. 130.000 der skal bruges til køb af varmepumpe, levering og montering samt afmontering af eksisterende varmekilde?

Så er der masser af muligheder online.

Der har faktisk aldrig ført været så mange låneselskaber på internettet som i dag og de er villige til at låne jer penge både hurtigt og uden pant i boligen, renten er så bare en anelse højere end hvis I omfinansierede boligen komplet.

Men omlægning af lån, vil du i dag skulle betale omkring 4 pct i rente, men du skal også betale nyt gebyr på omkring 25.000 for at omlægge lån og i øvrigt bruge 300 år på alt muligt skriveri med banken.

Hos online bankerne er det lidt lettere, du udfylder en masse oplysninger og indsender de dokumenter de beder om og i løbet af kort tid er der svar.

Men bemærk renten i langt de fleste tilfælde vil være lidt højere kontra omlægning af lån i boligen.

Prøv og se hvad i kan få af lån og til hvilken rente her, det er helt uforpligtende:

Johnsmart.dk

Luft til vand varmepumpen er enormt effektiv og kræver nærmest ingen vedligehold

Den slår med andre ord andre alternative løsninger, der kommer tæt på samme udgift i drift f.eks. et træpillefyr, det kan faktisk leverer varme til nærmest samme pris, men her skal der arbejdes mere for sagen, der skal købes træpiller ind til den rigtige pris og der skal påfyldes piller løbende.

Den helt klare årsag til de fleste vælger en luft til vand løsning, er at man fremadrettet kan investerer i solceller og koble dem på anlægget.
Det kan man ikke med et træpillefyr og derfor vælger langt de fleste luft til vand løsningen og muligheden for at spare endnu mere i fremtiden med et solcelleanlæg.

Træpillefyret er nu ikke helt håbløst, hvis du har lyst til at bruge tid på at finde billige træpiller på nettet og fylde det op hver 3 dag, ja så er det altså stadigvæk en helt igennem gedigen løsning, der varmer rigtigt mange hjem billigt op.

Fremtiden for træpillefyret er svær at spå om, træ er jo som udgangspunkt noget vi gerne vil væk fra at fyre med, medmindre det er et affaldsprodukt fra en anden produktion.
Men som udgangspunkt er træ ikke noget vi ønsker at brænde såvel som olie og derfor må man forvente at der politisk ikke bliver set meget på om et træpillefyr får træpiller til samme pris som i 1999.

Det er med andre ord en risikabel investering at købe træpillefyr i 2022.