Skift Elselskab

nyt elselskabOkay, du er som alle os andre klart interesseret i at få billigste mulige El-pris, når alt er inkluderet. Du er som os andre komplet ligeglad med hvad prisen pr kW er torsdag morgen kl.07 og du vil bare gerne have den løsning, der giver laveste udgift for hele boligen.

Sådan har vi det vist alle.

Vi vil gerne have strøm billigst muligt og uden vi skal ændrer noget, men sådan er det desværre ikke længere.

Skal det være billigt i i dag, så kræver det at hele familien ændrer måden, at ”bruge strøm på”.

Det kræver,at El / strøm får en lille plads i jeres familie og bliver et område, I prioriterer og snakker om i hverdagen.

Der nemlig ikke ret meget at spare ved at skifte el-selskab uden også at skifte til variabel afregning, så¨I kan udnytte dagene med meget lav el prise og omvendt lige styre brugen de dage hvor vi er højt oppe.

Super godt for ungerne – Lær dem om kW og Elselskaber

I en”standard familie” er der to voksne og 1,5 barn som bruger strøm dagligt. Strømmen kan meget let forvandles til et projekt i familien, hvor ungerne er med ind over.

Ungerne bruger typisk El helt uden at tænke over det og det er dermed en win/ win, hvis ungerne kommer med ind i projekt ”El-besparelse”.

Skift over til en variabel afregning hos et billigt el-selskab og lær ungerne (og jer selv) hvornår der er billig El og dermed hvornår der skal tømmes vaskekurv foran vaskemaskinen og hvornår , der må spilles Playstation mere end 1 tim om dagen.

Brug den billig el-pris til opdragelse

Hvis ungerne lærer, at de skal tjekke dagens el-pris før de går i gang med at spille dagens Playstaionspil, vil de hurtigt lærer, at de kan spille flere timer, når strømmen er billig.

Det er naturligvis ikke alle forældre, der lige vil bruge den verison i hverdagen – Den er ikke let at styrer.
Men den gør, at ungerne har enormt meget fokus på el-priserne og får en forståelse omkring el-priser og udgifter i familien rent faktisk har noget at sige.

Metoden kan give ret uforudsete konflikter – hvis der er voldsom vind en søndag, hvor I har planlagt besøg hos en ”Træls kusine” ja, så vil ungerne altså protesterer pænt voldsomt, nu de kan spillehele dagen til 10 kroner i strøm.

Der er med andre ord fordele og ulemper.

Hvor meget kan I spare ved at skifte til variabel / straks afregning?

Det afhæger helt af, hvor meget I som familien går op i at spare.

Det rykker okay meget, at der vaskes mange maskiner når strømmen er billig, men det rykker langt mere, hvis alle i boligen er med på opgaven og i hverdagen begynder, at tænke over elforbruget.

Besparelsen ved at gå ”All in” på variabel strøm og omlægge forbruget til de billigste dage, ja der kan spare omkring 40% – 50% på den samlede elregning kontra alle bare bruger uden at tanke på prisen.

Sleve forbruget skal naturligvis også ned, så der skal tales om adfærd og hvad det egentlig koster at bruge el.

Lav er projekt ud af det og undervis ungerne elbesparelser

Hvis I gerne vil opnå en langt lavere strømpris pr. kvartal, så er det en fantastisk ide, at tage hele familien med ind i opgaven.

Tag fakturaen fra jeres elselskab frem på borden, når aftensmaden er indenbords og vis, hvor mange kW der er brugt i de sidste 3 mdr.

Lav et mål som I samlet skal komme under sidste kvartals forbrug, lav en gulerod ved hele projektet f.eks. at alt I samlet sparer i løbet af næste år, bliver delt ud til ungerne i ekstra lommepenge i sommerferien

I dagligdagen kan I så hele tiden hjælpe ungrene og jer selv (de voksne bruge altså pænt meget strøm) med at spare på strømmen.

Når der kommer oversigt far el-selskabet, er det naturligvis ret spændende om I har spare eller brugt mere end sidse kvartal?

El-pris Hacket, som el-selskaberne hader

Der er ret store besparelse at hente ved blot at skife el-selskab, de fleste selskaber tilbyder en eller anden form for rabat eller tilskud til nye kunder. Meget ofte kan du få helt op til  500 kroner på din næste regning ved blot at skifte.

Er du god til at gennemgå priserne og gebyrer, vil du hurtigt kunne gennemskue, hvor det giver mening at skifte til og opnå rabatten.

Det kan give omkring de 1.000 i besparelse om året (skift 2 gange om året) og lander du hos et af de billigste el-selskaber hver gang , ja så er det faktisk win / win

Kom i gang med at spare på El – Sådan gør du

Find din sidste elregning fra dit elselskab frem og se nærmere på, hvad du rent faktisk betaler pr. kW og hvordan det ser ud helt efter alle gebyrer er betalt til dit elselskab – alt efter det kan du ikke rokke ved. (se eksempel længere ende)

Så har du et udgangspunkt du kan sammenligne med det de forskellige el-selskaber skriver de kan tilbyde.

Her skal du være VÅGEN, el-selskaberne viser typisk deres priser online på en måde, så de virker billige, de viser f.eks. ikke de tvungne gebyrer til staten mellem 19 -21 og de har alle mulige mystiske måder at få netop deres priser til at virke enormt lave og billige.

Der hvor du kan spare mest er ikke på prisen, det er på ændret adfærd

Forskellen på selve el-prisen pr kW er ikke ret stor, den dyreste kW pris kontra den laveste – ja der ser måske 10 øre, hvis det går vildt for sig.

I en normal familie, vil de 10 øre betyde en besparelse, der er så lav, at det overhovedet ikke kan betale sig at bruge tid på.

Netop derfor er det, at vi advokerer / adressere ”måden el bruges i husstanden” kontra at skifte el-selskab.

Bruges der blot 20 minutter på at få alle i familien til at fokuserer på brugen af strøm, ja så kan der spares 6 gange så meget som ved at skifte til ny el leverandør.

Gennemskue el-selskabernes tilbud

Det du skal holde øje med, er deres administrationsgebyr pr. måned og deres pris pr. kW.

På en fastprisaftale vil prisen ikke svinge ret meget pr. kW mellem elselskaberne og typisk vil du kun kunne spare omkring 600 om året ved at gå fra dyreste til billigste ( med 5.500 kW forbrug pr. år)

Der er meget få områder el-selskaberne kan regulere prisen på og det er typisk det månedlige gebyr og selve prise pr. kW, resten er fastlåste gebyrer, de skal betale til andre instanser f.eks. staten.

Praktisk eksempel:

Hos os bruger vi ca. 450 kW om måneden og altså ca. 5.400 kW om året.

Vi betaler puljeafregnet el og her var prisen sidste kvartalt (den bruger vi lige for hele året) 0,9794.

Bliver elprisen ikke højere i snit, vil vi om året komme til at betale 5.289 kroner før alle afgifterne og administrationsgebyrer kommer på. (ca X 3)

Det øverste på din el-regning vil typisk være dit forbrug x din kW pris og herefter administrationsgebyret fra elselskabet.

Herefter kommer transportgebyrer, som betales til dit NETSELSKAB, som altså ikke er dit elselskab.

Herefter er der transmission af el og til sidst skatter og afgifter.

Der er med andre ord hele 3 selskaber ind over din elregning og du kan kun skifte det ene ud – det som faktisk står får den mindste del af udgiften.

Se billede af fiktiv el-regning herunder

skift elselskab hvordan

Ovenfor kan du se, at det eneste du kan få lavet anderledes ved at skifte elselskab, er kW prisen, deres admin gebyr og deres ekstra gebyr for ikke at være tilmeldt betalingsservice på 39,20 (for at sende et brev med regningen i)

Sammenlign priserne på El herunder

Tag nu jeres egen regning fra e-boks eller den fysiske og sammenlign med priserne herunder – er der noget at hente?

Der vil typisk være det ved at skifte til straks-afregning hos et af de ultra billigste selskaber.

Tjek på samme tid om det billigste selskab også tilbyder en velkomstbonus på f.eks 500 kroner.