Algebehandling og rensning af tag

algebehandling og rens af tagEt tag vil med årene blive snavset og grimt. Der vil gro alger og mos på taget i kombination med fugles ekskrementer og nedfald fra nære træer.

Som udgangspunkt vil det som sådan ikke have en betydning for tagets tæthed (ikke før det er ekstremt) og tagrensning vil derfor primært have til formål, at gøre taget pænt igen.

Sådan renses et tag for alger m.m

Der er forskel på hvor voldsom en tagrensning et tag kan holde til kontra tagtype.

Ofte vil et tag ikke kunne holde til direkte højttryksrensning og derfor vælges i langt de fleste tilfælde en meget skånsom behandling, hvor taget indskummes i algedræbende skum.

Skummet og midlet siver ned i algerne og dræber dem øjeblikkeligt.

Nu er det op til vind og vejr, a få alter og mos til at falde af taget.

Taget er først pænt næste år – eller året efter

Når et tag indskummes i algedræber, vil mos go alger dø og begynde at svinde ind (de udtørrer) og blive blæst af taget af vinde, eller ved skybrud blive regnet af.

Men det kræver mange skyl og masser af vind før taget begynder at være pænere og ofte vil det kræve behandling endnu engang for at tagets originale farve kommer frem og det kommer til at se helt nyt ud igen.

Kraftig tagrens

Du kan naturligvis også vælge, at bestille en voldsom kraftig rens af taget – Her benyttes en tagrenser, der er en kasse med højttryksrensning inden i.

Kassen trækkes op og ned af taget og spuler det rent ved langt over 100 bars tryk.

Det er effektivt og renser taget helt rent, men det renser også tagets originale overfladebehandling af, så det kræver en efterfølgende behandling f.eks. maling.

Der bør ikke laves kraftig tagrens på et tag, der ikke efterbehandles bagefter.

Den kraftige rens kan gøre taget utæt og det bør derfor efterfølgende behandles og tætnes.

Hvad koster algerens af et tag – Algerens pris

Det er meget forskelligt hvad du kan få en algerens af dit tag til, det du bør være opmærksom på er, at der er lovkrav om opsamling af spildevand i tagrenderne, som det firma du hyrer skal suge op og medbringe.

Det er med andre ord direkte ulovligt, bare at sprøjte taget ind og drøne videre til næste kunde.

De meget lave priser du finder på internettet er ofte fra firmaer, der ikke laver opsugning i tangrenderne under behandlingen – De skider med andre ord på miljøet.

Det vil du ikke være en del af og derfor bør du tjekke, at de i tilbuddet nævner, at de opsamler spildevand i tagrenderne / suger i tagrenderne under indskumning.

Nævnes det overhovedet ikke, så find en anden leverandør, der ikke skider på miljøet.

Prisen ligger på omkring 1.500 – 2.000 kroner for et 130 kvm hus med almindeligt tag.

Forvent, der skal indskummes 2 år i træk, før taget fremstår som næsten nyt.