Skift fra gasfyr til ny luft til vand varmepumpe

Enormt høje gaspriser og udsigt til endnu højere priser, ja faktisk mangel på gas i EU, har fået mange til at overveje en alternativ varmekilde i boligen.

skift fra Gasfyr til en luft til luft varmepumpeHer ser vi på hvordan mulighederne for at skifte fra gasfyret til en luft til vand varmepumpe generelt er og hvad du skal være opmærksom på.

Selve udskiftningen af gasfyret

Fra 1 februar i 2022 kan du ansøge om afkoblingstilskud fra en pulje på 100 millioner, først til mølle får tilskud.

Boligen skal være privat uden CVR og der skal have været brugt mindst 100 m3 sidste år dog max 6000m3.

Ansøg her: Ens.dk

https://ens.dk/service/tilskuds-stoetteordninger/afkoblingsordningen

Gebyret for afkobling ligger på omkring 9.500 inkl. moms.

Valg af luft til vand varmepumpe

Når det gamle gasfyr er afmonteret og der er lukket for gassen til boligen, er der stor forskel på, hvilket luf til vand varmepumpeanlæg, der passer bedst til boligen.

Det afhænger i høj grad af hvilken form for rørføring der er i boligen – er der radiatorer eller gulvvarme, ja måske en kombination.

Herudover afhænger det også af hvor godt huset er isoleret og hvordan forbruget er / antallet af beboere.

Men gasregninger fra de sidste 5 år (hvis haves) kan I beregne hvor stor en varmepumpe I skal have som minimum og eventuelt også om det vil give mening med en buffertank indendørs med el-patron.

Vi anbefaler altid, der laves en beregning af en fagmand, så i hverken får for lille (bruger for meget strøm) eller for stor varmepumpe (sætter i gang for meget og bruger også mere strøm).

Buffertanken giver mulighed for at få hurtig ekstra varme, hvis vejret slår meget hurtigt over i voldsom kulde, her vil el-patronen hjælpe med at varme hurtigt op.
Det koster naturligvis i brug af strøm, men hellere det end at fryse.

Luft til vand varmepumperne begynder allerede at få udfordringer ved omkring ca -10 grader, de kan sagtens varme, bare ikke så meget og de bruger mere strøm for at opnå varmen.

Få beregnet hvor stor en pumpe I skal have og få 3 tilbud, så I kan sammenligne priser – Helt uforpligtende og gratis

Luft til vand varmepumpe priser

Skal som udgangspunkt ikke have nye radiatorer op (har i store radiatorer og god isolering?) eller gulvvarme installering, vil udgiften til en af de billigste luft til vand varmepumper ligge på omkring 40.000 + montering.

Vi har monteret en af de billigste luft til vand varmepumper på markedet her i Danmark og den har kørt uden problemer i to år nu.

Den sender varme ind til 160 kvm topisoleret hus med gulvvarme og brændeovn til supplering.

Den kostede 35.000 og der var tilskud på lidt over 3.000.

Den har kørt upåklageligt, dog skulle den genstartes en enkelt dag, hvor der var enormt koldt.

De billige på markedet kan med andre ord godt bruges og et samlet anlæg behøver ikke koste 150.000 – Det KAN gøres billigere.

Hvad spørges der mest om?

Afmonteringen af det gamle gasfyr kan udføres for omkring Kr. 3.000,-

Montering af varmepumpen koster omkring kr. 35.000

En ny luft til vand varmepumpe koster fra omkring 45.000 og op til 130.000 alt efter hvilken model og mærke som vælges.

Så laveste pris vil være på omkring de 75.000 og højeste omkring de 135.000

Selv før gaspriserne steg i Danmark, kunne en luft til vand varmepumpe leverer varme og brugsvand billigere end et gasfyr.

Det er derfor, særligt med de nye voldsomme priser, bestemt en god forretning at skifte nu.

Etableringen koster naturligvis, men udgiften er forholdsvist hurtigt tjent ind igen, i mange tilfælde allerede efter kun 5 år og derefter er det altså penge lige ned i foret – helt skattefrit.

Mette Frederiksen og den socialdemokratiske regering har netop i første kvartal af 2022 fremsat forslag om at udfase alle gasfyr hurtigst muligt.
Det er omkring 400.000 boliger i Danmark, der skal skifte til fjernvarme eller egen luft til vand varmepumpe.

Da det er ret voldsomt vil det også kræve politiske indgreb og der kan derfor meget nemt være tale om ekstraordinære tilskud på vej.

Svaret er næsten det samme som i første spørgsmål, men dog lidt anderledes, da der jo både kan skiftes til fjernvarme og andre løsninger.

Skiftes fra Gasfyr til fjernvarme skal du forvente en etableringsudgift på ca. 35.000 og ca. 2.000 til afmontering af gasfyret.

Skiftes til luft til vand varmepumpe vil det kunne gøres billigst for ca. 50.000 og med mærkevarer og luksusløsninger ca. 135.000.

Skiftes til træpillefyr skal du forvente en udgift på omkring 40.000 alt inkl. Bemærk dog prisen for træpiller også er steget voldsomt.