Strømpriserne er røget i vejret – Hvad kan du selv gøre?

Spar på strømmen hvordanHer i 2022 er strømpriserne gået helt amok og vi ser her på hvad du nemt selv kan gøre for hurtigt at ændrer på udgiften til den dyre strøm.

Brug strøm, når den er billigt

Strømmen du bruger fra stikkontakterne har en variabel pris som afhænger af mange faktorer og en af den er hvor stor efterspørgsel der er og dermed også hvilket tidspunkt på dagen du bruger strøm.

Bruger du strøm om natten, ja så vil du få den billigere end hvis du bruger den omkring kl.17:30.

Du kan derfor spare en hel del ved at tænde opvaskemaskinen som sidste led i nedlukning af hjemmet – Det samme gælder vaskemaskinen, hvis det er muligt.

Brug mindre strøm

Det er jo ret logisk og vi render jo ikke og fyrer strøm af for sjov, ehhe eller gør vi?

Har du en enkelt kontakt, hvor der er forlængerledning på som er koblet op med TV, stereoanlæg, DVD afspiller, CD afspiller, playstation og alt muligt andet elektronik, ja så har du et stik, hvor du kan spare en hel del ved at sætte et intelligent stik foran, så du kan slukke om natten.

Der kan spares langt mere end u regner med ved at have det intelligente stik slået fra når I er på arbejde og om natten.

Kommer ungerne hjem før jer, skal de nok finde ud af at tænde på deres mobil.

Årligt kan I faktisk spare helt op til 1.500 ved at slukke for det hele om natten og når I er på arbejde.

Jow jow, 1.500 er ikke det bilde, men kombinere du med tippet om nattevask af opvasken og vaskemaskinen er vi ved at være på 2.500 om året.

Skift til Led og dæmp lyset

Skifter I belysningen i de rum , hvor I opholder jer mest til LED og skruer I lidt ned om aftenen for at skabe hygge, kan I spare en hel del strøm årligt.
Skiftes 4 glødepærer i stuen til Led og skruer I ned for styrken de fleste timer, ja så er der godt 1.000 om året på den konto

Sluk andre ting om natten

En ting er Tv og alt elektronik i stuen, men der er jo også områder som internet router, cirkulationspumpen på fjernvarmen og belysning udenfor.

Få alle de strømforbrugende ting bag et intelligent stik, så du kan slukke det hele om aftenen ved at klikke på en knap.

Korrekt temperatur i køleskab og fryser

Har I allerede A+++ hvidevarer, så er der ikke ret meget mere at opnår på det punkt andet end at sørge for temperaturen er korrekt og gerne en anelse for høj.

Køleskabet skal jo stå på 5 grader, men hvis I bor i en by og handler nærmest hver dag, ja så kan den fint stå på 7 grader uden det for nogen som helst konsekvenser (andet end det er billigere)

Det samme gælder fryseren.

Mange har en stor fryser de nærmest ikke bruger fordi de bor centralt og handler dagligt.

Skru ned for den og spar – den kan sagtens skrues helt ned til -12-15 grader, så længe I udskifter varerne hurtigt.

Og der er rigtigt meget at spare, særligt hvis I kun har A+ hvidevarer eller ældre typer.

Brug de korrekte spare-programmer

Det er meget fint vi alle har fået A+++ hvidevarer og de er ding dong energivenlige, men hvis du konsekvent vælger et lynprogram eller vasker på 60 grader, så er der altså ikke så meget ding dong over det.

Stort set alle nyere opvaskemaskiner har et ECO program, det er typisk et program der tager 100 år om at blive færdigt, men det er der så også en grund til.
Hvis du vil udnytte din opvaskers A+++ skal du vælge dens ECO program, ellers fyrer den bare igennem og suger strøm som en anden elkedel.

Synes du det tager langt tid, så luk døren til køkkenet og sæt den i gang om natten.

Det samme er gældende for vaskemaskinen, den har også typisk et øko program og det er nøjagtigt lige præcist det du skal bruge, hvis du vil spare.
Så kan man diskuterer om tøjet bliver rent og om der skal separate vaskeposer med in osv, men fakta er at øko programmet er det eneste, der kan give et lavt forbrug + måske et par af de programmer der vasker ved meget lave temperaturer.

Skift el-selskab og spar

Hvis I kører med ovenstående tips og på samme tid skifter over til et billigere el-selskab, så kan I faktisk ende op med at have billigere strøm end før stigningerne begyndte.

Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at det er skifte af adfærd som gør 90% af besparelsen. Der er ikke ret meget at hente ved at skifte el-selskab, men der er lid tog det er også værd at tage med i en typisk Dansk familieøkonomi, hvor der gerne må ende med at være lidt overskud til en rejse og nye sko til Liam på 8 år.

Hos Tjenestetorvet har de lavet en service, hvor I kan sammenligne strømpriser på jeres adresse fra flere forskellige selskaber og på den måde meget let se om det kan betale sig at skifte el-selskab.

Prøv dem her, det koster ikke noget og det er helt uforpligtende – Se priserne her