LED belysning

Vi kender alle sparepærerne og de behøver ikke nogen synderlig stor og grundig introduktion. Eneste nyt er effektiviteten og levetien, der i dag gøre en el sparepære en rigtig god investering.energitilskud el sparepærer og led En A mærket sparepære holder omkring 8-10 år og i den tid, kan du spare godt 1.000 kroner samlet set på el. LED pære er det nye LED belysning er det nyeste indenfor energirigtig belysning, da de omsætter mere energi til lys kontra varme end de bedste sparepærer på markedet. Herudover er levetiden også længere og vi taler om 10 – 25 års levetid. Hvad skal du se efter, når du vælger nye pærer? Både sparepærer og LED pærer opgives i Lumen og ikke i Watt som glødepæren. Des flere lumen des kraftigere lys. 1 watt svarer ca til 15,2 lumen, så en 100 watt pære skal skiftes til en 1520 lumen el sparepære.

Så er styrken på plads

Farven af lyset er også uhyre vigtigt, da det er med til at bestemme, hvor godt du kan skelne farver fra hinanden i lyset. Her opgives i Ra og Kelvin. Ra skal ligge på over 90 og Kelvin på omkring 2700 – 200 for det bliver rimeligt. El sparepærer med høje værdier og mange brændetimer f.eks. over 6.000 er de dyreste og du kan derfor vælge, at bruge ringere kvaliteter, der hvor belysningen ikke bruges ret længe af gangen eller kun til orientering. Det kunne være i husets gangarealer, kælder, garage og udenfor. Få tilskud til sparepærerne Et skifte fra halogen eller glødepære vil give en energibesparelse og den kan du desværre ikke få energitilskud for som privat efter 2018 (18 inkl) erhvervsdrivende kan dog stadigvæk opnå tilskud.

LED lys med fjernbetjening

LED lys med fjernbetjening fraikeaPhillips er gået All in på deres hue produktserie med LED belysning og fjernbetjent belysning. Det lidt nye er at der i hver LED “pære” er wi-fi modem og dermed adgang til at du kan justere lysstyrken og farven fra en mobil via en APP eller med en fjernbetjening. Det virker genialt mok så du kan “parre” fler LED pærer i f.eks. stuen, så din fjernbetjening skruer op og ned for dem alle p samme tid og tænder og slukker dem alle. Farven kan også skiftes på dem alle på samme tid, så du kan gå fra almindelig belysning til “Film lys” på samme tid ved et par kliks.

Led lys fra Ikea – Billigt og fedt!

Ikea går videre med “Trådfri” Ikea har lavet samme system som Phillips, dog ikke helt det samme, men de har noget der minder om. I deres system kan du købe diverse forskellige typer af pærer og paneler, der kan koble sop til en fjernbetjening eller til en HUB og en APP. Ud over pærer til at sætte i dine eksisterende lamper har de også ultra flade paneler til f.eks. loftsbelysning og rullegardiner til soveværelset med mørklægning. I deres system kan du med andre ord slukke for lyset og rulle gardinet ned med et klik.

Det er praktisk og lidt fedt

Ikea kalder deres system for “Trådfri” og det virker efter hensigten. Der hvor du opnår besparelsen, er på energiforbruget. For det første er det LED og for det andet vil man helt naturligt skrue ned (der er inkluderet lysdæmper via fjernbetjening) i mange timer, hvor man ser TV. Det giver hurtigt en stor besparelse årligt, da vi jo har det med at glo TV mange timer om ugen.