Sænk energiforbruget på dit kontor med led-belysning
På de mange kontorer rundt omkring i Danmark er lyset tændt fra 8 timer og helt op til 24 timer i døgnet. Med et så markant energiforbrug til belysning har kontorbelysning længe været en ynglings case for diverse firmaer indenfor energioptimering og med god grund fristes man til at sige. Med moderne led belysning kan man hente besparelser på helt op til 80% i forhold til konventionelle lyskilder.
I et kontormiljø hvor lyset er tændt mange af døgnets timer giver dette en hurtig tilbagebetalingstid på investeringen og herefter en vedvarende besparelse, der kan ses direkte i virksomhedens driftsomkostninger. Men hvornår kan det betale sig at skifte til led-belysning på kontoret? Og hvilke produkter skal man kigge efter? Vi har samlet lidt brugbar information om emnet nedenfor.
Hvilke produkter kan det betale sig at skifte til LED?
Rigtig mange kontorer har i dag de såkaldte systemlofter. Disse er en fælles betegnelser for lofter bygget op i rammer i eks. 60×60 cm. Disse lofter har samtidig skabt rammerne for armaturer med korte lysstofrør som i dag dominerer meget kontorbelysning. En oplagt energivenlig erstatning ville være led panel 60×60 som du kan købe hos PlusLED. Med et led panel får du en lysflade med et kraftigt og blødt lys der egner sig perfekt til kontorbelysning, du henter samtidigt en afledt besparelse på ca. 50 %.
En anden belysningsløsning der ofte ses på kontorer er armaturer med lysstofrør. Her kan det også være en fordel at skifte til led belysning så længe lysstofrørene er af typen T8 (tykke rør). Hvis der i stedet sidder T5 (tynde rør) er besparelsen begrænset. Her vil man typisk starte med at bruge de rør der er tilbage på lager og derefter skifte hele lampen til led.
Optimer din kontor belysning
Du kan med fordel samtidig kigge på løsninger der medvirker til optimal lysstyring. Meget lys kan brænde på kontoret fordi sidste mand ikke har husket at slukke for det. Der findes idag masser af løsninger der muliggør planlægning af lysets brændetimer. Ofte kan man på mindre besøgte dele af kontoret montere bevægelsessensorer så lyset selv tænder og slukker. Alternativt kan sensoren sørge for at dæmpe lyset når der ingen aktivitet er.
I dag findes forskellige smarthome løsninger der giver en helt anden dimension i planlægningen af lyset. Hertil kan planlægges med forskellige app løsninger og mobile tænd/sluk muligheder så energiforbruget optimeres. Mulighederne er mange og de smarte løsninger er kommet for at blive.