Få billigere strøm

billigere strømEn mulighed for at få udgifterne til el ned er ved at købe en skifte strømslugere ud med energivenlige hvidevarer, men det er også muligt at skifte til et billigere el-selskab. Vi ser her på mulighederne for at skifte og spare på strømmen.

Du sparer ikke tusindvis hvert år på billig el

Lad os med det samme slå fast, at du ikke skal forvente at spare ret meget ved at skifte elselskab til et billigt selskab. Det kan godt være de lover alt muligt, og pakker deres besparelser ind i mange spændende ord, men faktum er, at el i Danmark primært består af faste afgifter som et billigere elselskab ikke kan gøre noget som helst ved. De betaler nøjagtigt de samme afgifter til staten som alle de andre selskaber og derfor kan de kun regulere på den rå elpris og den er allerede lav og det betyder de kun kan fremtvinge en meget lav besparelse pr. kW i forbrug. Det betyder derfor også at du naturligvis kan spare mere ved at skifte til et billigt el-selskab, hvis I bruger rigtigt meget strøm kontra hvis I næsten ikke bruger noget.

Des mere I bruger, des mere kan I spare ved at finde det billigste elselskab.

Hvor meget kan vi spare?

Det afhænger naturligvis af hvor meget I som familie bruger af kW hvert år og hvilket billig strøm selskab I ender med at skifte til. Et tip mange benytter er, at skifte selskab med jævne mellemrum f.eks. efter 6 mdr. Ganske enkelt for at udnytte elselskaberne tilbyder en lav intro pris på strøm. Det lyder måske fjollet, men hvis du nu kan spare et par tusinde på at skifte 2 gange på et år, så er det jo pludseligt lidt sjovere, der skal jo ikke mange klik til besparelsen. Der er også muligheder i at skifte til en højere abonnementspris og laver kW pris. Men også i fastlåsning af el-prisen i et teoretisk håb om højere priser eller for at opnå stabilitet i udgiften.

Strak-safregning kan også være en fordelagtig afregning, hvis I f.eks. har varmepumpe med buffertank, så den kan sættes til at fylde tanken, når strømmen er billigst.

Sammenlign El- priser

Hos Enrgi.dk har vi lavet en prissammenligning af aktuelle el-priser, hvor du kan sammenligne priser og gebyrer hos mange forskellige el-udbydere på samme tid.

Sammenlign el-priser her