Varmepumpe – Bedst i Test

Ingen af de hjemmesider du finder online, har lavet en uvildig 10 års test af varmepumper – De skriver bare en masse hø og halm for at forsøge at ligge høj på Google og få dig ind på deres side og læse.

Vi er det mindste  ÆRLIGE og forsøger at hjælpe i den rigtige retning, frem for bare at skrive alt muligt hat og briller med lidt stjerner efter.

Typer af varmepumper at vælge imellem

Varmepumpe testMåske er du allerede godt inde i de to typer af varmepumper (luft til luft og luft til vand) men kender du ikke forskellen vil vi kort forklare den her.

En luft til luft varmepumpe har en udeenhed (en boks udenfor) og en indeenhed. Fra boksen udenfor sendes varme ind til indeenheden som med en blæser sørger for varmen bliver blæst ind i boligen.

Det hele virker i et lukket system og der kommer derfor ikke friske luft med ind – og til en pris der er omkring 5 gange billigere end elvarme og oliefyr.

Luft til vand varmepumperne virker på samme måde, her bliver varmen dog ikke sendt ind til en indeenhed der blæser varmen ind.

Nej her vil varmen der kommer ind fra udeenheden bliver tilført vandanlægget i boligen f.eks. fjernvarme eller radiatorer.

Der er med andre ord mulighed for at opvarme boligen helt som man plejer at gøre og på samme tid også få varmt vand til bad og vandhaner.

Den bedste varmepumpe i verden

Den bedste varmepumpe, er en pumpe der leverer nøjagtigt det varme I har behov for og det varme badevand, som lige præcis er nok til at det ikke bliver lunkent. Det skal hverken være alt for stor eller alt for lille, den skal være balanceret perfekt til jeres forbrug.

Det er med andre ord en løsning, der passer til boligens størrelse og isoleringsgrad -og naturligvis familiens størrelse og sammensætning (teenagers bader mere end små børn osv.)

Det handler med andre ord ikke så meget om en bestemt mærke af varmepumpe, men mere om at finde en løsning, der passer så perfekt som muligt.

Kapaciteten bør være en anelse under hvad I har behov for, men ikke voldsomt meget mindre, men en smule. (her menes i forhold til boligens varmebehov)

En for lille varmepumpe vil have svært ved at leverer både varmt brugsvand til 5 gange søndagsbad og gulvvarme. En for stor varmepumpe vil koste ekstra meget i etableringsomkostninger og slides hurtigere af for mange start / stop.

Find en oversigt over jeres tidligere forbrug til varme f.eks. udgifter til olie og send den til dem, der skal give jer et tilbud på varmepumpe, så kan de se hvad I plejer at bruge.

Test af varmepumper

Det kunne jo være genialt om vi havde økonomi til at købe 20 luft til vand varmepumper og installere dem i 20 forskellige boliger og derefter lige vente 25 år på at få dem testet grundigt.

Det kan vi desværre ikke, men vi har haft fingre i både Panasonic, Bosch, Mitsubishi samt LG varmepumper og ikke at forglemme de billige fra CopMax

De er alle i en super god kvalitet, hvor den primære forskel ligger i en lille ydelsesforskel og funktioner, men selve pumpe og blæser etc. er hos langt de fleste producenter, der tilbydes i Danmark i høj kvalitet, der er beregnet til det hårde klima og lang levetid.

Alle de varmepumper vi har været med til at montere og efterfølgende har fulgt, har alle levet op til forventningerne.

Der er dog en som skiller sig markant ud og det er den billige fra CopMax.

Den har ikke et brand som er markedsført i 30 år, men den har A+++ og god kvalitet i alle dele og så koster den bare meget mindre end de dyre mærkevarer.

Vi har to luft til vand varmepumper fra CopMax monteret og de performer helt fint, både sommer og vinter.

Det er VVSeksperten som markedsfører og sælger varmepumperne under navnet CopMax.

De fører både luft til vand og luft til luft varmepumper under navnet Copmax.

Vi har også testet en luft til vand varmepumpe installation, hvor montøren var meget imponeret over tilbehørets og selve kvaliteten i den samlede pakke til prisen.

”Det er jo på niveau med Panasonic” som han nævnte under trykprøvningen.

Forskellen på en no-name varmepumpe og et brand

Den store forskel er typisk service efter montering, her får du f.eks. hos Panasonic 5 års pumpe garanti, hvis du følger deres program med årligt eftersyn.

Det koster naturligvis også en hel del, et luft til luft varmepumpe servicebesøg koster nemt 1.500 og luft til vand kan godt komme op på 2.000 pr. gang.

Over 10 år er det jo en hel del kontra en no-name pumpe, der bare passer sig selv.

Pas på varmepumpe test hjemmesider online

Langt de fleste hjemmesider du finder på Google, når du skriver ”Varmepumpe test” har aldrig nogensinde haft fingrene i en varmepumpe, det er it-eksperter, der arbejder med reklamer og henvisninger mod et honorar, de går efter at ligge højt i Google på søgningen ”Varmepumpe bedst i test” og skriver bare en masse ævl og hø, for at få dig til at klikke på en pumpe og dermed tjene et honorar hvis du køber den.

Typisk vil den type hjemmesider ”Rate” varmepumperne med stjerner, men der sidder altså ikke nogen bag hjemmesiden med indgående viden om varmepumper og montering eller fejlsøgning og service på dem.
Den slags ”tests” kan ikke bruges til en hat.

Få professionel hjælp til at vælge den bedste varmepumpe

Find et firma, som har mange års erfaring inden for slag af varmepumper og spørg dem om de vil være flinke og hjælpe med at finde ud af hvor stor kapacitet varmepumpen skal have kontra jeres tidligere forbrug af varme og brugsvand.

I kan eventuelt spørge 3 på samme tid helt gratis gennem Tjenestetorvet, der sender jeres anmodning ud til 3 VVS firmaer, der så sender jer tilbud på varmepumper, de mener passer til jeres bolig.

Det er en super god ide at bruge servicen, så I får et overblik over flere forskellige løsninger, måske nogen I slet ikke selv har set på.