Afgiftsreduktion på elpris over 4.000 kWh

tilskud elvarmeHar du elvarme, jordvarme eller luft til vand varmepumpe -og bruger du mere end 4.000 kWh om året, ja så kan du få tilskud – (ja eller nærmere el uden vild afgift)

De fleste familier bruger ikke mere end ca. 3.000 kWh om året, men hvis du har eneste mulighed for opvarmning med el, vil dit forbrug eksploderer om vinteren -og har i en stor bolig, kan I godt komme over de magiske 4.000 kWh pr. år, hvorefter I kan få el til bundpris.

Spar på elvarmen

Det vil naturligvis vær nemt at skrive = skift til noget billigere, men det er er nu ikke alle , der har 120.000 klar til en ny varmekilde.

Rens dine elvarme radiatorer

En elradiator virker ved at varme et stålelement op (som en brødrister) og luften suges dermed op i radiatoren fra gulvet, varmes og frigives varmt til omgivelserne fra toppen.

Når varmen suger luften ind i radiatoren, kommer der alt muligt snavs og støv med ind og det vi med tiden give en radiator, der næsten ikke har gennemstrømning.

Det er uhyre vigtigt for varmeregnskabet, at luften kan strømme frit gennem radiatoren og derfor er det vigtigt, at du skiller den ad og renser den jævnligt.

Du kan bruge trykluft eller ganske enkelt vaske varmelegemet i en balje med sulfovand.

Sørg også for at vaske resten af radiatoren indvendigt, så den er helt ren.

Sæt radiatorerne på samme niveau

Når du skal have en bolig opvarmet, er det en fordel, der varmens kontinuerligt og med samme varme i hvert rum.

Har du elvarme, er det billigst at lukke af for de rum, der ikke bruges og kun varme i de rum I bruger.

Sæt hver radiator på samme niveau og lad dem lave en grundvarme, som I kan bygge videre på med f.eks. en varmeblæser i stuen eller soveværelset.

Få tilskud til elvarme

Bruger I over 4.000 kWh om året, kan I få resten til spotpris.

Regeringen har lavet en løsning, der skal hjælpe, dem med fjernvarme og det betyder, du kan få alt over 4.000 kWh om året uden afgift.

Det er en lille hjælp til dem, der har enorme udgifter pga elvarme og dårlig isolering.

Du kan spare ca. 0,75 øre pr. kwh på el ud over 4.000 kwh.

Krav for du kan få billig el?

  1. Naturligvis kan alle ikke bare få nedsat el-afgift, det kræver at boligen opfylder følgende krav:
  2. Boligen skal være opvarmet med luft til vand varmepumpe, jordvarme eller elpaneler. Boligen skal være en helårsbolig jf. BBR og du skal huske at ændrer BBR til Elopvarmet bolig.