Termofotografering af hus

termografi fotograferingMed en termofotografering af dit hus, kan du på en kold dag, få et overskueligt visuelt billede af, hvor din bolig er mindre godt isoleret kontra godt – ja eller hvor varmen lettest forsvinder ud af boligen. (Virker bedst ved ca. 5 grader og ned)

Termografi undersøgelsen laves med et varmefølsomt infrarødt kamera, der viser temperaturene på boligens ydervægge med farver.

Det vil derfor være muligt, at se om der er områder , som ikke er godt nok isoleret. Det kan være bats i den indvendige hulmursisolering, der er faldt sammen, det kan være ringe håndværk under isoleringen omkring vinduerne osv.

Men det kan bestemt også være små vinduer, som man forventede var gode nok eller uden større betydning – f.eks. vinduer i døre.

Der fotograferes både ude og inde

Inde i boligen vil en termofotografering afslutte alt tvivl om, der kommer kulde ind, det vises meget tydeligt med kameraet hvor kulden kommer ind.

Du ved med andre ord præcist, hvor du kan spare flest penge på at efterisolere.

Få lavet en termofotografering før efterisolering

Det er nemt at købe isoleringsmateriale og selv gå i gang, men det kan meget let ende med at områder overses og andre overisoleres.

Med en fotografering har I et rigtigt godt og fornuftigt beslutnings grundlag for at vælge hvilke områder, der skal prioriteres.

Måske vil en ny hoveddør spare jer mere end ekstra loftisolering og så vil det være en let valg.

Termografi kan udføres på alle typer af huse, sommerhuse og selv lejligheder, der er ingen begrænsninger andet end temperaturen udenfor helst skal være forholdsvist lav, når termografien udføres. (Bedst om vinteren).