Solceller bedst i test

Bedste i test solcellepanelerSom i alle de andre artikler du kan finde i toppen af søgemaskinerne, når du skriver Solcellepaneler bedst i test, vil du her ikke finde en praktisk test af paneler -Det har vi ganske enkelt ikke råd til at lave (det vil jo koste millioner at sætte op og 10 -20 år at vente på).

Forskellen på det du kan læse her og hos de andre er, en grundig artikel, der viser dig hvilke paneler, der er mest effektive ud fra de teknologiske test de har været igennem og med andre ord -Hvad ved vi er bedst i dag.

Læs eventuelt vores kæmpe artikelgennemgang af solceller her

Der kommer lynhurtigt nye paneltyper på markedet

Der går ganske kort tid mellem ny teknologi udvikles færdig og præsenteres på industrimesserne mht Solceller.
Det er et marked med meget stor interesse for de store producenter og kan de presse bare 5% mere ud af teknologien og bibeholde den gode lange holdbarhed, ja så kommer de med en ny model.

Det betyder også, at du skal være opmærksom på,a t de paneler du køber efter kun få år er udgået af produktion og du ikke kan forvente, at du kan udvide dit solcelleanlæg ”bare sådan lige” – Det kan godt blive svært at finde paneler mange til , som nemt kan sammenkædes med de eksisterende.

Hvilke solcellepaneler er bedst lige nu?

Som sagt skifter det hurtigt og det vi ser på her, er hvad der er ultimativt bedst kontra effekt lige nu og som er tilgængeligt for en hvilken som helst kunde.

Vi ser med andre ord ikke på, hvad der er udviklet på et laboratorium ude i rummet og måske bliver til noget om35 år.

Vi ser heller ikke på prisen, vi ser kun på effekt og om du kan købe dem.

De mest effektive solcellepaneler nu

Monokrystallinske solcellepaneler, er dem der giver mest pr. kvm i dag og de dyreste.

De ligger på omkring 22% i udnyttelse af solens energi.

Virkningsgraden aftager med alderen og der vil typisk være 90% efter 10 år og 80% effekt efter 25 år.

Virkningsgraden vil teoretisk fortsætte med at falde med alderen, dog er det uklart om de i praksis indhentes af andet, der gør dem ufunktionsdygtige.

TIP:
Få 3 uforpligtende tilbud på montering af solceller  – Udfyld blot formularen her

Hvordan vælger jeg så de BEDSTE?

Du har naturligvis søgt efter ”solpaneler bedst i test” fordi du som udgangspunkt er interesseret i at købe de solcellepaneler, andre har haft bedst erfaringer med.

Testen findes ikke og derfor må du tage andre midler i brug.

Når du får et tilbud på et solcelleanlæg, så bed om specifik data på solcellepanelerne, hvis tilbuddet ikke indeholder det.

Du skal kende producenten, modelbetegnelsen og produktionsår.

Nu kan du surfe Google tyndt for andres oplevelser med paneltypen, tjek fabrikkens omdømme, hvad siger de i tyskland (brug google.de og søg på tysk)

En anbefaling kan være at gå efter at købe fra en forholdsvist kendt og solid fabrikant, der har eksisteret i mange år.

De vil formentlig ikke gå konkurs fordi de er komme til at lave en serie dårlige paneler, de vil med andre ord leve op til deres 25 års garanti.

Et helt nyt Kinesisk selskab, der videresælger dårlige paneler, kan være direkte konstrueret til formålet, for at undgå garanti forpligtelser i fremtiden.

Så tjek producenten, er det en komplet ukendt producent kun med kinesisk hjemmeside i elendig kvalitet, naaaa spring over – Dem du har fået tilbuddet fra kan garanteret heller ikke tale produktet op, når du spørger ind til producenten (De ved ikke en skid om dem).

Så første job = undersøg producenten og dens omdømme

Den danske forhandler – tjek dem grundigt

Det er meget fint at du får 25 eller 50 års garanti, men hvem er det du skal henvende dig til om 20 år, når lortet ikke virker mere?

Det danske firma du køber af, hvor gammelt er det? Er det et firma med en positiv høj egenkapital (tjek CVR nummeret i Google og se hvad der kommer frem).

Køb helst fra et kendt firma, der ikke er sat i verden kun for at sælge solceller i en kort periode, de vil ikke være der om 20 når du har brug for hjælp til at få indfriet garantien.

De store velkendte firmaer, vil stadigvæk være her og de er der fordi de tager mere for produkterne, så de har indkalkuleret de anlæg, der går i stykker i garantiperioden og som skal skiftes.

De sætter prisen, så de allerede har taget højde for at en del af de solgte anlæg vil kræve ekstra servicebesøg, udskiftning af dele og delvis udskiftning af paneler.

Hvilket solcellepanel er bedst kontra pris?

Vi har indtil nu set komplet bort fra prisen og man må jo sige den er ret vigtigt i en beslutning til omkring 100 – 170.000 alt efter anlæg.

De mest effektive solcellepaneler fylder naturligvis mindre på taget, men de koster også mere pr kvm.

Det kan derfor i visse tilfælde godt betale sig at købe paneler, der er mindre effektive og så bare købe flere af dem.

Her kræver det naturligvis at I har pladsen og at jeres tag kan holde til den ekstra vægt.

Oversigt over solcellepaneltyper og deres ca. effekt

Type Effekt Ydelse (Watt)
Monokrystallinske paneler 320-360
Polykrystallinske paneler 270-320
Thin-film paneler 210-240
Perovskite paneler 10-20