Oliefyr

OliefyrHar du et gammelt oliefyr? Hvis det er tilfældet, så vil det måske være på tide, at du får det gamle skiftet ud med et nyere og mere moderniseret et af slagsen, så du kan mindske dit energiforbrug. Det kan være en utrolig god investering at anskaffe sig et nyt oliefyr af flere forskellige årsager.

Mindsket energiforbrug

Når du vælger at skifte dit gamle oliefyr ud med et nyt et af slagsen, så vil du kunne spare rigtig meget brændstof. Mange ældre oliefyr er lavet på en måde, der gør, at de ikke er særligt energivenlige, og det kan i høj grad være med til at presse dig på pengepungen. Derfor kan du ved køb og installation af nyt oliefyr regne med, at du får et reduceret energiforbrug til gavn for dig, miljøet og din økonomi.

Reducerede omkostninger til vedligeholdelse

Et oliefyr af ældre dato er man nødsaget til løbende at få repareret og serviceret, så det kan gøre ordentligt på normal vis. Det kan hurtigt gå hen og blive dyrt at være ejer af et ældre oliefyr, hvis det ofte skal serviceres og repareres. Derfor kan du ved køb af et nyt oliefyr også se frem til, at du vil have færre omkostninger til vedligeholdelse og reparationer. Hvis man ser på denne udgiftspost, så vil det hurtigt løbe op i mange penge på årlig basis i besparelser i vedligehold.

Bedre plads

Hvis du gerne vil have bedre plads, så kan det helt sikkert godt være en rigtig god idé, at du sørger for at overveje muligheden for at få et nyt fyr installeret i dit hjem. Der kan godt være en meget væsentlig forskel på det pladsforbrug, der vil være på et gammelt og et nyt oliefyr, og hvis du får valgt dig et nyt et af slagsen, så vil det med al sandsynlighed komme til at fylde markant mindre end dit gamle.

Mindre tidskrævende

Hvis du gerne vil sikre dig, at det bliver mindre tidskrævende at gøre brug af dit fyr, så kan det uden tvivl være en god idé at benytte sig af et oliefyr. Et oliefyr bruger centralvarme, og det kan være meget praktisk, eftersom det sikrer, at du ikke skal fylde fyret op med piller hele tiden, hvilket du kan risikere, hvis du vælger en anden type af fyr. Hvis du har fået anskaffet dig et nyt oliefyr, så skal du regne med, at du i stedet for blot vil kunne nøjes med at skulle fylde fyret op hvert halve år.

Tilskud ved køb af nyt oliefyr

Det var engang muligt at få tilskud til køb af nyt oliefyr. Sådan er det dog ikke længere. Til gengæld vil du i dag have mulighed for at opnå et fradrag på op til 3.500 kroner i forbindelse med, at du går ud og køber dig et nyt oliefyr. Du er berettiget til dette fradrag fordi, at du får udført et stykke arbejde, der er energibesparende. Du vil altså derved få mulighed for både at få glæde af fradraget på 6.000 kroner samtidig med, at du også kan se frem til besparelser i form af et reduceret energiforbrug. Alt i alt vil det altså være en fremragende investering at gå ud for at erhverve sig et nyt oliefyr.

Tilskud til at skifte fra oliefyr til varmepumpe

Skifter du fra opvarmning med oliefyr, kan du ansøge hos energistyrelsen og muligvis være en af de heldige, der får del i energipuljen og dermed et tilskud til udskiftning og montering af ny luft til vand varmepumpe.
Det er muligt, at få et ret højt tilskud på over 15.000, så det er bestemt en gode ide, at få hjælp til at ansøge.
Du kan bl.a. få hjælp hos Energikøb.dk, der tager et honorar for at hjælpe.

Læs mere her: Skift fra oliefyr til varmepumpe

Drøft installationen med en fagmand

Hvis du gerne vil have fat i et nyt oliefyr, så kan det være en god idé at få taget kontakt til en fagmand og få drøftet mulighederne i forhold til valg af model. Herudover vil fagmanden også kunne give dig en pris på, hvor meget det vil komme til at koste dig at købe samt få installeret det nye oliefyr.