Valg af isolering – Hvilken type skal vi vælge?

Naturligvis den der er billigst og løser formålet.
Men der er meget, at vælge imellem ingen tvivl om det, og hvad passer til din opgave?

Du bør se nærmere på brandklassen og isoleringsgraden kontra økonomien og materialets egnethed til opgaven.

Det hjælper jo ikke ret meget at du kan finde et rockwool bat, der er både brandsikkert og billigt, hvis du skal bruge det til at efterisolere vægge med, her vil de små isoleringskugler være mere egent (flamingo kugler).

Men som udgangspunkt skal du se nærmere på.:

 • Brandklassen
 • Prisen
 • Egnethed til isoleringsopgaven
 • Forventet levetid i materialet
 • Hvilken type isolering skal jeg vælge?

  Der findes en hel del forskellige isoleringsmaterialer i dag som d kan vælge, men det isolerer ikke alle lige godt og prisen er forskellig.

  Når du vælger isolering, er det derfor vigtigt både at se på, hvor materialet skal isolere og hvilke betingelser isoleringsmaterialet udsættes for.
  Er der kraftig vind og fugt påvirkning, eller er det et område hvor det kun er temperatur som svinger?

  Brandsikkerhed bør naturligvis også medtages i beslutningen, før der vælges materiale.
  Er området overhovedet et sted, hvor der teoretisk kunne opstå brand? Eller er det i praksis komplet umuligt?

  Isolerings Batts

  Rockwool er jo det største firma inden for isolering s bats og de har mange forskellige typer alt efter hvad du skal isolere. Du kan få bats i forskellige størrelser og kvaliteter og du kan få dem med en fantastisk dejlig dug omkring så de ikke kradser.

  De lyserøde rockwool bats uden kradseri, er blevet enormt populære blandt de private forbrugere – vi vil gerne betale lidt ekstra for at slippe for alt det kradseri og lidt bekvemmelighed ved montering.

  Loft isolering

  Loftet skal gerne have ca. 400 mm isolering og det er overhovedet ikke normalt i et gammelt hus. Det er kun helt nye huse som har Så meget isolering på loftet og du kan derfor lige så godt ligge mere end de anbefalede 400 mm op , når du går i gang med loftisolering.

  Kravet til både loft og væg-isolering er helt naturligt steget gennem de sidste 20 år og du bør forvente det bliver ved med at stige med de materialer vi har i dag.
  Kommer der nye ultraisolerende materialer frem, vil det bliver noget andet, det er klart.

  Men du kan lige3 så godt isolerer mere end anbefalet og fremtidssikre din bolig, så du kan få fuld pris for den.

  Det koster næsten ingen ting at ligge 600 mm på loftet kontra 400 mm.

  Der skal naturligvis være plads til det og derfor bliver væggene en udfordring, her kan man ikke lige proppe 300 mm isolering ind, der er simpelthen ikke plads.

  Men fyld dem så meget op som overhovedet muligt.

  Med andre ord, når du overvejer at se på efterisolering af boligen, så gå All in på de områder I vælger at bruge penge på, er der mulighed for 30 mm kontra 10 mm i etage adskillelsen af boligen, så vælg altid den vildeste løsning overhovedet.

  Anbefalingerne til isolering af bolig er kun steget og steget på stort set alle områder af boligen og derfor må man forvente det også gør sig gældende i fremtiden.

  Det giver nu også godt mening, elpriserne er stigende, oliepriserne er stigende og på lang sigt vil det kun være en kæmpe fordel at være uafhængig af energipriserne med en bolig, der holder på energien.

  Gulvisolering

  I dag er det normalt at vælge flamingo isolering, hvor der er to typer. Der er den hvide og den grå.
  Det er ret simpelt, den grå er den dyre som har en bedre isoleringsevne.

  Du skal forvente at 400 mm, vil være det, der som minimum skal udgraves til og kan lige så godt udgrave til 600 mm nu du er i gang.
  Prisen i forskel er bare så latterlig ligegyldig og du sikrer dig at boligen kan sælge nemt om 20 år, når standarderne er ændret.

  Forvent isoleringsgrad i fremtiden bliver ca. 2000 gange vigtigere, når der vælges bolig kontra i dag.

  Energipriserne stiger og Danmark skal være ”Grønt” og det betyder at der i fremtiden vil være langt mere fokus på boligens isoleringsgrad og varmekilde kontra i dag. (forvent det bliver helt latterligt)

  Det vil derfor være en god investering, at ligge ekstra isolering i gulvet og på den måde fremtidssikre boligen.

  Derfor er det uhyre vigtigt, at sørge for topisolering i gulvet, da det ikke er nemt at skifte uden voldsomme udgifter om 20 år. (Ja det er nærmest umuligt)

  Fremtiden bliver helt anderledes kontra isolering

  Vi bør forvente at isolering af boligen bliver konstant mere og mere effektiv i kraft med at vi bliver mere og mere miljøorienterede og ikke mindst bevidste om vores CO2 udledning.

  Det betyder at du som udgangspunkt med stor fordel kan ”overisolerer” jeres bolig og rent faktisk få en ret god økonomi ud af det.

  Det du bør forvente er, at der med tiden opstår nye varmekilder, der er mere økonomiske end de nuværende. Men selve huset vil jo være det samme og har du sørget for at isolerer det tip top, ja så vil en ny varmekilde stadigvæk kunne ”Shine” i boligen.

  Det handler med andre ord om at se fremad og sørge for boligen er så isoleret som overhovedet muligt, det vil blive den bedste investering du nogensinde har gjort på boligmarkedet – særligt hvis du selv har trukket i arbejdsbukserne og lavet det meste selv.

  Det vigtige er

  Vælg det bedste isolerende materiale du overhovedet kan få fat i nu og brug mere af det end der forskrives.

  I dag anbefales der 400 mm loftisolering – Derfor skal du naturligvis sørge for der bliver lagt 600 mm isolering p loftet, hvis der overhovedet er plads.

  Du kan med andre ord forvente at få et klækkeligt overskud på  udgiften til ekstraisoleringen og du kan derfor lige så godt gå “all in” når du efterisolere og bruge ekstra materiale, det koster næsten igen  ting ekstra og vil bare give boligen voldsom ekstra værdi i fremtiden.