Eltjek

En hel del der søger efter eltjek, leder efter tjek af elprisen og ikke gennemgang af elinstallationer før salg af bolig.

TIP: Læs her hvordan du finder billigste elselskab

Når en bolig skal sælges, er det nødvendigt med et eltjek, som ender i en el-rapport. Uden eltjek og tilstandsrapport, kan boligen ikke forsikres med ejerskifteforsikring og det ønsker langt de fleste købere. Derfor er det en rigtig god ide, at få lavet en el-rapport.

Hvad indeholder et eltjek og en el-rapport

eltjekEn professionel elektriker gennemgår bl.a.:

  1. Eltavlen med HFI relæ
  2. Kontroltest af Fejlstrømsafbryder
  3. Kontrol af kontakter, stikkontakter og lampeudtag m.m.
  4. Lavvolts kontrol

Typerne af ledninger i ældre boliger for at sikre, der noteres hvis der er anvendt meget gamle typer ledninger f.eks. de brandfarlige typer uden plastisolering.

Er der gamle usikre ledninger, vil ejerskifteforsikringen tage forbehold herfor i forsikringen.

Elrapporten

Alt hvad der observeres sammenfattes i en rapport, der er gyldig et år frem. Prisen ligger mellem 1.500 og 3.500 alt efter boligens størrelse og elinstallationernes kompleksitet. Du skal være opmærksom på, at de ting du selv har lavet i de sidste mange år på el området, ja de bliver gennemgået og vurderet, har du lavet forkerte installationer / monteringer, der ikke overholder reglerne for at spare, ja så er det nu de kommer frem i lyset. Det kan derfor være en ret god ide, at få rettet ulovlige installationer før du bestiller eltjek.